Aanmelden als vrijwilliger

Onze ideale vrijwilliger

Lijkt het je leuk om afwisselend vrijwilligerswerk te doen, waarbij je nooit weet wat je tegenkomt? Wil je naast je studie, stage of baan(tje) je CV nog een beetje opkrikken met gezellig en leerzaam vrijwilligerswerk dat niet veel tijd kost? Als vrijwilliger lever je een belangrijke verdienste aan de samenleving en ben je continue op de been, behalve wanneer je een praatje met de wijkbewoners maakt. Je hebt de mogelijkheid om gratis trainingen/cursussen te krijgen via je vrijwilligerswerk en doet in een informele setting vrijwilligerswerk met collega’s waar je veel van kunt leren. Zelf wil je je graag voor langere tijd binden aan onze organisatie en jezelf verder ontwikkelen. Je gaat naar school, studeert, loopt stage, hebt een baan(tje) of begint net aan een gezin maar bent daar naast ook nog op zoek naar laagdrempelig vrijwilligerswerk.

Herken jij je hierin? Dan is het vrijwilligerswerk bij Buurtpreventie Drievliet ’t Zand wellicht iets voor jou!

Hieronder een woordje van één van onze vrijwilligers!

Hoi, mijn naam is Ryan Ensign, ik ben 29 en ik ben de voorzitter van buurtpreventie Drievliet ’t Zand! Daarnaast ben ik ook de beheerder van wijkapp Ridderkerk Veilig voor de wijk ’t Zand en ben ik docent Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Ik ben acht jaar geleden lid geworden bij de buurtpreventie tijdens een tussenjaar na de middelbare school. Geheel toevallig zag ik een folder van de buurtpreventie die meekwam bij de lokale krant. Ik zag het in eerste instantie als kans om mijn CV op te krikken en mezelf nuttig te maken terwijl ik niet aan het studeren was. Al snel bleek het eigenlijk heel leuk vrijwilligerswerk te zijn waar je bovendien maar weinig tijd aan kwijt bent.

Je loopt telkens een paar uurtjes met gezellige collega’s, je merkt dat de mensen in de wijk waarderen dat je het doet en het belangrijkste is natuurlijk dat je iets bij kunt dragen aan de kwaliteit van je eigen wijk.

Er hangt bij ons altijd een prettige, informele en vrije sfeer en we staan ervoor open om trainingen/voorlichting te bieden wanneer leden daarom vragen. We hebben een hoop leden met tientallen jaren werkervaring in verschillende sectoren, en in ons bestuur hebben we een bestuurskundige, penningmeester/secretaris en coördinator dus je steekt vrijwel elke avond dat je er bent weer iets op!

Wat wij vragen

 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je opleidingsniveau maakt niets uit
 • Je bent op zoek naar een vrijwilligersbaan waar je gemiddeld twee avonden in de maand aan wil besteden
 • Je wilt je graag voor langere tijd binden aan onze organisatie als vrijwilliger
 • Je bent makkelijk te benaderen
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je hebt hart voor je medemens en je wijk
 • Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en nieuwe ervaringen op te doen
 • Je kunt je vinden in de missie en visie van de Buurtpreventie en bent in staat om deze uit te dragen

Wat wij bieden

Vrijblijvend, maar betekenisvol. Dat is hoe de meeste vrijwilligers hun werk ervaren bij Buurtpreventie Drievliet ’t Zand. Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ook is het belangrijk dat je door je vrijwilligerswerk zélf ook veel opsteekt. Het verrijkt je als mens.

Je komt op je gemak eens voor een eerste ontmoeting, daarna zul je een keertje meelopen en begeleid worden door één van onze ervaren (bestuurs)leden. Als je het leuk vindt dan meldt je je officiëel aan als lid bij ons. Buurtpreventie Drievliet ’t Zand biedt naast het reguliere vrijwilligerswerk ook wel eens verschillende trainingen aan aan haar leden. We bieden bijvoorbeeld een cursus AED gebruik en reanimatie aan maar geven onze leden zelf ook de kans om met ideeën te komen, zo is er veel mogelijk.

Dus in het kort:

 • Vrijblijvend vrijwilligerswerk in een open en informele sfeer met leuke collega’s
 • Een boost voor je CV
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan je directe omgeving
 • De kans om jezelf te ontwikkelen en deel te nemen aan leuke maatschappelijke acties
 • Diensten waarbij je de gelegenheid hebt om wijkbewoners te spreken en je wijk te leren kennen en verbeteren
 • Je bent bij ons verzekerd door de gemeente in het geval van ongelukken en dergelijke

Ben je geïnteresseerd?

Super! Je kunt je aanmelden om vrijwilliger te worden bij onze voorzitter. Deze zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Mail naar: sbpdz@buurtpreventiedrievlietzand.nl